Řadu kotlů AM Licotherm vyrábí Agromechanika v.o.s. seriově od roku 2005. Jedná se o řadu kotlů s automatickou podávkou pevných paliv do zrnitosti 25 mm.

Od původní řady kotlů byla odvozena řada AM Licotherm XX BIO s garanční palivem dřevní pelety. Tyto kotle splňují požadavky  EKODESIGNU. Jsou nabízeny ve výkonových variantách 15, 24 a 46 kW. Všechny výkonové varianty této řady jsou v současné době zařazeny do Seznamu výrobků a technologií pro kotlíkové dotace.

Cenově výhodným výrobkem řady Licotherm je pak nedotační kotel Licotherm AM 26 Carbo s garančním palivem hnědé uhlí O2 splňující požadavky třídy 4 dle ČSN-EN 303. Jmenovitý výkon tohoto kotle je 26 kW.

S ohledem na požadavky kotlíkové dotace pro rok 2017 proběhla modernizace výše zmíněného kotle. Z této modernizace vznikla nová řada kotlů s označením AM Licotherm XX Combi .Garančními palivy této řady jsou dřevní pelety a hnědé uhlí O2. Kotle splňují požadavky EKODESIGNU a byly zařazeny do Seznamu výrobků a technologií pro kotlíkové dotace . Kotle této řady jsou nabízeny ve výkonových variantách 26 a 46 kW.